Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Nerazvrščeno > Razpis nagrade za najboljši prevod iz španščine v slovenščino esAsi (5. izdaja)

Razpis nagrade za najboljši prevod iz španščine v slovenščino esAsi (5. izdaja)

Razpis nagrade za najboljši prevod iz španščine
v slovenščino “esAsi” (5. izdaja)

Enkratna nagrada v znesku 3.000 €

Rok za oddajo: 19. september 2016

 

  • Cilj nagrade esAsi za najboljši prevod je odlikovati slovenski prevod literarnega dela napisanega v španščini. Veleposlaništvo Španije podeljuje nagrado vsaki dve leti.

 

  • Nagrada esAsi za najboljši prevod za leto 2016 bo podeljena najboljšemu prevodu iz španščine v slovenščino, izdanemu med letoma 2008 in 2016. Vrednost nagrade je 3.000 evrov, ki jih bo prejel prevajalec dela. Nagrada je nedeljiva.

 

  • Zmagovalec se zaveže, da bo predsedoval žiriji za nagrado Veleposlaništva Španije esAsi za mlade prevajalce, ki bo razpisana leta 2017 ter da bo izbral zgodbo v španskem jeziku, ki jo bodo kandidati za nagrado morali prevesti v slovenščino.

 

  • Katerakoli fizična ali pravna oseba, ki se poteguje za nagrado esAsi za najboljši prevod, lahko predlaga prevode knjig iz španščine v slovenščino, ki so bili izdani v Sloveniji med 1. januarjem 2008 in 31. avgustom 2016 in izpolnjujejo vse pravne pogoje za natis.

 

  • Prevodi morajo prispeti najkasneje do 19. septembra 2016 na spodaj navedeni naslov:

Veleposlaništvo Španije

Nagrada esAsi

Trnovski pristan 24

1000 Ljubljana

Razpisni pogoji

Za več informacij pišite na Veleposlaništvo Španije v Ljubljani:  emba.espa.eslovenia@siol.net