Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > RAZGLASITEV ZMAGOVALKE RUTA QUETZAL 2013

RAZGLASITEV ZMAGOVALKE RUTA QUETZAL 2013

RAZGLASITEV ZMAGOVALKE NATEČAJA ZA DIJAŠKO ŠTIPENDIJO RUTA QUETZAL 2013

 

V torek, 21. maja sta minister za šolstvo, znanost in šport RS Jernej Pikalo in veleposlanica Španije v Sloveniji Anunciada Fernández de Córdova razglasila Sanjo Kranjc za zmagovalko natečaja za dijaško štipendijo Ruta Quetzal BBVA 2013 in ji izročila “popotniški komplet”. Člani komisije (predstavnik ministrstva, Univerze v Ljubljani in veleposlaništva) so zmagovalko izbrali izmed dvajsetih finalistov.

 28. izvedba programa Ruta Quetzal BBVA 2013 nosi naslov ˝Od tropskega deževnega gozda Darién do Evrope Karla V. Velika pustolovščina odkritja Tihega oceana.˝ Sodelujoči mladi se bodo udeležili potovanja, ki združuje poučne vsebine in pustolovščino. Letos bodo pet tednov (od 19. junija do 23. julija) potovali po Španiji, Belgiji in Panami.

 V Španiji bosta popotnike sprejela Njuni Veličanstvi španski kralj Carlos in kraljica Sofía. Eden glavnih ciljev potovanja in študijskega programa bo spoznavanje lika Karla V., najprej v Yustu v Španiji in nazadnje v Belgiji bodo mladi obiskali kraje, kjer je kralj živel in vladal. V Bruslju bodo obiskali nekatere najbolj pomembne institucije Evropske unije. Odprava se bo nato vrnila v Madrid, kjer bo svojo pot tudi zaključila.