Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Državni sekretar za EU je sprejel mlade raziskovalce Rute Quetzal 2013.

Državni sekretar za EU je sprejel mlade raziskovalce Rute Quetzal 2013.

Madrid, 17. julij 2013.

Državni sekretar za evropske zadeve, Iñigo Méndez de Vigo, je sprejel 225 mladih iz 51. držav Amerike in Evropske Unije ter Maroka, ki so sodelovali v 28. izvedbi programa Ruta Quetzal BBVA 2013.

Državni sekretar se je zahvalil Miguelu de la Quadra-Salcedu za vso predanost, ki jo je v zadnjih 34. letih vložil v 28. izvedb programa Ruta Quetzal BBVA. Tekom let je združil več kot 8000 mladih iz številnih držav, ki ne bodo nikoli pozabili potovanja, na katerem so odkrivali razlike in podobnosti med latinskoameriško in špansko kulturo.

Raziskovalci so potovali po Panami, obiskali so Belgijo, kar je letos novost, pot pa pravkar zaključujejo v Španiji, kjer se je rodil Núñez de Balboa, prvi Evropejec, ki je odkril Tihi ocean.

Méndez de Vigo je mladim govoril o odnosih med Evropsko unijo in Latinsko Ameriko in o povezovalni vlogi, ki jo ima Španija med njima. Zatrdil je, da bo Španija še utrdila zvezo z državami, s katerimi si deli zgodovino in kulturo.