Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Izobraževanje > Instituto Cervantes Aula Ljubljana

Izobraževanje

Instituto Cervantes Aula Ljubljana

Instituto Cervantes je ustanova, ki je bila leta 1991 ustanovljena v Španiji z namenom promocije in poučevanja španskega jezika ter  širjenja španske in hispanoameriške kulture. Nahaja se v Madridu in Alcalá de Henaresu (Madrid), v rojstnem kraju pisatelja Miguela de Cervantesa.

Instituto Cervantes, na katerem se vsako leto izobražuje več kot 80.000 študentov, je največja svetovna ustanova, ki se posveča poučevanju španščine na vseh celinah. Leta 2005 je prejela nagrado Princa Asturije v kategoriji za komunikacijo in humanistične vede.

Aula Cervantes Ljubljana ponuja čitalnico in knjižnico, ki vključuje špansko in hispanoameriško bibliografsko gradivo za poučevanje in učenje španskega jezika in filme, kratke filme in dokumentarce. Poleg tega je uporabnikom na voljo multimedijska soba z računalniki in dostopom do interneta.

Med drugim so v Ljubljani na razpolago tudi naslednje storitve: 

Tečaji španščine, klasični in spletni:  http://liubliana.cervantes.es/es/cursos_espanol/cursos_espanol.htm

Uradna potrdila o znanju španskega jezika: http://diplomas.cervantes.es/en

Izobraževanje učiteljev: http://liubliana.cervantes.es/sl/izobrazevanje_ucitelji/izobrazevanje_ucitelji.htm

Aula Cervantes med šolskim letom organizira izobraževalne seminarje za profesorje španščine, delavnice in konference: srečanja profesorjev španščine kot tujega jezika, druge izobraževalne seminarje in posebne tečaje, kot so usposabljanje izpraševalcev za izpite DELE ali usposabljanje mentorjev za tečaj AVE.

Obiščite jih!

Privoz 11
1000 Liubliana (Prule)
Tel.: +386 1 421 06 84
Fax.: +386 1 421 06 85

http://liubliana.cervantes.es/sl/default.shtm

aula.liubliana@cervantes.es