Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Gledališče in ples > ZAKLJUČNI VEČER ANIMATEKE 2013: STOCOS

ZAKLJUČNI VEČER ANIMATEKE 2013: STOCOS

ZAKLJUČNI VEČER ANIMATEKE 2013: ANIMIRANI PLES

Sobota, 7. december, 21:30, Center kulture Španski borci

 

Podelitev nagrad in program animiranega plesa

Zaključni večer mednarodnega festivala animiranega filma Animateka 2013 s podelitvijo nagrad in posebnim plesno-animiranim programom se letos seli v Moste. Ogledali si bomo švicarsko-hrvaško multimedijsko predstavo Sled/Trag/Trace/Spur in špansko predstavo Stocos, ki v Ljubljano prihaja s podporo Veleposlaništva Španije. V mediateki Španskih borcev bodo ves večer predvajani plesni video filmi iz projekta Koreografski izseki.  

 

STOCOS

Pablo Palacio, Muriel Romero

Stockos2

Stocos je tretji del trilogije, ki se ukvarja z analizo in razvojem interakcije med zvočno in plesno gesto v tridimenzionalnih zvočnih prostorih. Muriel Romero in Pablo Palacio pri tej novi predstavi sodelujeta z medijskim umetnikom in raziskovalcem na področju umetne inteligence, Danielom Bisigom.

Stocos je transdisciplinarni projekt, ki z združevanjem stohastičnih procesov in na umetni inteligenci temelječih simulacij ustvarja vedenjske odvisnosti in estetske odnose med plesalkama, simulirane tvorbe, glasbo, grafiko in svetlobo. Oder tako postane odzivno okolje, čigar vizualne in akustične lastnosti izvirajo iz vzajemnih interakcij med plesalkama, stohastične sinteze zvoka in simulacij rojenja.

Predstava STOCOS poteka v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna v produkciji Zavoda EN-KNAP, ki v Španskih borcih predstavlja mlado, svežo evropsko produkcijo sodobnih performativnih umetnosti, in v okviru mednarodnega programa Uvoz-izvoz.

Več informacij: http://www.spanskiborci.si/7/430/stocos.html