Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Vizualne umetnosti > Razstava “Grafični ateljeji Joana Mirója”

Razstava “Grafični ateljeji Joana Mirója”

Mednarodni grafični likovni center v Ljubljani, Fundacija Pilar y Joan Miró na Majorki in Inštitut balearskih študij predstavljajo razstavo 

“Grafični ateljeji Joana Mirója” 

 

Odprtje razstave bo v soboto, 14. septembra, ob 11. uri, v Galeriji Kresija, Stritarjeva 6, Ljubljana, v okviru 30. grafičnega bienala v Ljubljani.

Upoštevajoč Mirójevo tradicijo vzpodbujanja mladih ustavarjalcev, razstava vključuje izbor projektov petih umetnikov (Wolf Vostell, Wayne Crothers, Democracia, Antonio Miralda in ekipa, ki sta jo sestavila Patricia Gómez in Maria Jesús González). Poleg tega razstava ponuja pregled celotnega ustvarjalnega procesa tiska IX serije Els gossos Joana Mirója, katerega rezultat so maketa, matrica in poskusni odtis, ki ga je Miro ustvaril v dotičnih ateljejih.

Razstavo so organizirali Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Institut d’Estudis Baleàrics (prvotni namen navedenega inštituta je širjenje in promoviranje kulturnih dejavnosti, ki so vezane na Balearske otoke, programsko snovanje in razvoj umetniških projektov, ki vzpodbujajo izmenjave in povezave med Majorko, Menorko, Ibizo in Formentero, obenem pa med Balearskimi otoki in tujino) in 30. grafični bienale v Ljubljani v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji.

Na ogled bo med 14. septembrom in 24. novembrom 2013.

Več informacij je na voljo na: http://www.mglc-lj.si/

Foto: Josep Planas Montanyà