Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Vizualne umetnosti > Odprtje razstave “ZA JAVNI PROSTOR”

Odprtje razstave “ZA JAVNI PROSTOR”

Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani in Center za sodobno kulturo iz Barcelone predstavljata razstavo 

ZA JAVNI PROSTOR 

Evropska nagrada za urbani javni prostor 2012

 

  • Odprtje razstave bo v petek, 27. septembra, ob 19. uri, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2, Ljubljana, v okviru projekta Mesto Evropa, pri katerem sodelujejo Center za sodobno kulturo iz Barcelone (CCCB), Arhitekturna fundacija iz Londona, Muzej finske arhitekture iz Helsinkov ter Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, s podporo Veleposlaništva Španije v Sloveniji.
  • Evropska nagrada za urbani javni prostor se od leta 2000 podeljuje v Barceloni. V okviru te nagrade poleg ostalih evropskih ustanov si Center za sodobno kulturo iz Barcelone prizadeva braniti in spodbujati produkcijo javnega in urbanega prostora, zaradi katerega je skupno življenje v mestih prijetnejše.
  • Razstava Za javni prostor prikazuje nagrajene projekte prenov javnih prostorov iz leta 2012, med katerimi je posebej izpostavljena z glavno nagrado nagrajena Prenova nabrežij reke Ljubljanice.
  • Razstavo bosta odprla Judit Carrera, direktorica Evropske nagrade za urbani javni prostor (CCCB), in Janez Koželj, podžupan mesta Ljubljane.
  • Ob 19.30. uri bodo člani mednarodne žirije David Bravo (CCCB), Dietmar Steiner (Arhitekturni center na Dunaju) in Juulia Kauste (Muzej finske arhitekture) v kratkih predavanjih predstavili nekatere nagrajene projekte.
  • V soboto, 28. septembra, ob 11. uri, bo obiskovalce po razstavi popeljala Masha Zrncic (CCCB), ki kot koordinatorka nagrade že več let spremlja projekte za javni prostor. Pred muzejem bo istočasno potekala delavnica za otroke.
  • Razstava bo na ogled do 24. novembra 2013.

Več informacij: www.cccb.org, www.mao.si