Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Vizualne umetnosti > Mednarodna delavnica »Umetnost, stvarnost, identifikacija«

Mednarodna delavnica »Umetnost, stvarnost, identifikacija«

Delavnica je namenjena vsem kreativnim posameznikom, ki želijo okrepiti svojo ustvarjalnost in spoznati novo metodologijo.

Namenjena je predvsem domačim in tujim študentom umetniških akademij in tudi umetnikom, udeležijo pa se je lahko vsi, ki jih tematika zanima, ne glede na predhodno usposabljanje ali poznavanje področja umetnosti.

Kreativna delavnica vključuje teoretski del s predavanji in praktičnimi primeri, s predvajanjem video posnetkov in z akcijami, ki se bodo nanašale na psihično dejavnost (Psihologija Oblike/Podobe, Percepcija, spomin, sinestezija -  to je hkratna percepcija različnih čutov), filozofijo (Platon, olizem, religije in tradicije), fiziko ( kvantna, elektromagnetizem, hologrami, piezoelektričnost, praznina in nevtrini, zvok), umetnost (Marcel Duchamp, Caspar David Friedrich, Piero della Francesca, Aleksander Rodčenko), glasbo (Puccinijeva Madama Butterfy , theremin, didgeridoo, gozla, duduk, throat singing), estetiko (Fibonaccijeva števila zlatega reza), body performance in ples (sufi, Ryszard Cieslak, iluzionizem ).

Delavnica bo potekala v prostorih Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani, od 3. do 16. septembra 2012; ob delavnikih,  4 – 5 ur dnevno v dopoldanskem in popoldanskem terminu (2-3 ure dopoldan in 2 uri popoldan).

Andrea Murnik je bil rojen v Milanu leta 1950 Slovenskim staršem. Študiral je na Fakulteti za medicino, Univerze v Milanu, kjer ga je še posebej zanimala psihologija percepcije. Kasneje je odprl galerijo za sodobno umetnost, najprej v Comu in kasneje v Milanu. Galerija Murnik je kmalu postala mednarodno priznana in referenčna. Pripravil in organiziral je več razstav (umetnosti in dizajna) tudi v številnih muzejih po Evropi. Od leta 1995 se posveča raziskovanju in teoriji, svoje delo predstavlja v obliki seminarjev na akademijah za umetnost in prek pisanja kratkih besedil (»Piccole Contemplazioni«) in esejev. Živi v Ljubljani, nadaljuje svoje raziskovanje in hkrati artikulira praktične akcije na temo socialne in družbene kritike, posebej umetniškega sistema (projekt »Artist-Writer«, v katerem ustvarja knjige – objekte in performanse).

Za več informacij:
http://www.km3.it/