Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Literatura > SLAVNOSTNA PODELITEV 3. NAGRADE “ESASI”

SLAVNOSTNA PODELITEV 3. NAGRADE “ESASI”

Vabimo vas na slavnostno podelitev 3. nagrade ESASIza najboljši prevod literarnega dela iz španščine v slovenski jezik, ki bo potekala pred V. Literarnim dialogom v četrtek, 24. januarja, ob 19. uri, v Klubu CD.

S to nagrado želimo slovenskim bralcem približati špansko leposlovje in hkrati dati priznanje hvalevrednemu, a tihemu delu slovenskih prevajalcev, ki ustvarja kulturne vezi med Slovenijo in Španijo. Vrednost nagrade je 3.000 evrov

Na slavnostni podelitvi bodo poleg veleposlanice Španije gospe Anunciade Fernández de Córdova prisotni tudi člani žirije, kateri predseduje slovenski pesnik gospod Tomaž Šalamun; gospa Jasmina Markič, predstavnica Oddelka za romanske jezike in književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, gospa Nataša Müller, predstavnica Društva slovenskih književnih prevajalcev, gospod Franco Juri, dvojezični novinar in publicist in gospod Igor Bratož, predstavnik medijev.

Nagrada Veleposlaništva Španije za najboljši prevod “esAsi” za poklicne prevajalce iz španščine v slovenski jezik poteka vsaki dve leti in se izmenjuje z nagrado za mlade prevajalce “esAsi”.