Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Literatura > SLAVNOSTNA PODELITEV 3. NAGRADE ZA MLADE PREVAJALCE “ESASI”

SLAVNOSTNA PODELITEV 3. NAGRADE ZA MLADE PREVAJALCE “ESASI”

V četrtek, 16. januarja 2014, je v Klubu Cankarjevega doma potekala slavnostna podelitev tretje nagrade za mlade prevajalce “esAsi”.

Zmagovalki natečaja in dobitnici nagrade sta:

Andreja Udovč in Laura Repovš

za prevod kratke zgodbe “Los Caynas” avtorja Césarja Valleja.

Picture 270

Z omenjeno nagrado (vrednost nagrade je 1.000 evrov) ima Veleposlaništvo Španije namen prepoznati in spodbuditi prevajalce začetnike k prevajanju iz španskega v slovenski jezik.

Na podelitvi so bili poleg veleposlanice Španije gospe Anunciade Fernández de Córdova prisotni tudi člani žirije, ki ji je predsedoval g. Miklavž Komelj, dobitnik nagrade za najboljši prevod esAsi za poklicne prevajalce 2012, lekt. dr. Marjana Šifrar Kalan, predstavnica Kateder za španski jezik in književnost na Filozofski fakulteti v Ljubljani in ga. Barbara Hočevar García, predstavnica medijev.

Nagrada Veleposlaništva Španije v Sloveniji za mlade prevajalce “esAsi” se podeljuje vsako drugo leto izmenično z nagrado “esAsi” za poklicne prevajalce za najboljši prevod literarnih del napisanih v španščini in izdanih v slovenskem prevodu.

Po podelitvi je potekal že sedmi pogovor iz cikla “Literarni dialogi: Slovenija-Španija” med pisateljicama Barbaro Simoniti in Ángeles Caso, ki ga je povezovala novinarka in jezikoslovka Blažka Müller-Pograjc.

Picture 348