Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Literatura > Predstavitev romana Me llamo “Nadie”(Ime mi je Nihče)

Predstavitev romana Me llamo “Nadie”(Ime mi je Nihče)

Marina Murai bo predstavila svoj novi roman z naslovom Me llamo “Nadie” (Ime mi je Nihče) na Filozofski fakulteti v Ljubljani, v ponedeljek, 28. oktobra, ob 17.45. uri.

Marina Murai vdira v literarni prostor z romanom “Me llamo Nadie”, ki je obupan klic k prepoznavnosti tisočih oseb današnjega časa in kruta metafora njihovih propadlih življenj, spomina, pozabe in zgodovine.

Španska sociologinja odpotuje v Indijo, kjer se kot nadomestna sodelavka posveča razvojnim projektom na španskem inštitutu v Chennaiu. Potovanje jo privede tudi do samospoznavanja. Hkrati se v romanu odvija še ena zgodba, izginotje Bhuvaneshwari, visokousposobljene matematičarke indijsko-britanskega porekla, ki se mora – potem, ko ji uspe dobiti sanjsko službo v Bernu (Švica) – soočiti z mrežo spletk v svojem okolju, stalnim nadlegovanjem na delovnem mestu, katerega žrtev je do nenadne službene odpovedi.

Več na spletni strani avtorice: http://marinamurai.vpweb.es/