Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Gledališče in ples > PREDSTAVA MARIANTÒNIE OLIVER LAS MUCHAS NA FESTIVALU MESTO ŽENSK

PREDSTAVA MARIANTÒNIE OLIVER LAS MUCHAS NA FESTIVALU MESTO ŽENSK

Predstava Las Muchas bo v okviru festivala Mesto žensk v sredo, 7. oktobra 2015, ob 19. uri v Plesnem teatru Ljubljana.

Las Muchas je najnovejša predstava skupine Mariantònie Oliver, ki je rezultat sodelovanja med koreografinjo Mariantònio Oliver in skupino 11 žensk iz vasi Maria de Salut na Mallorci, starih med 70 in 82 let. Predstava je razmislek o elementih, ki nas opisujejo, in o tem, kako je pri izoblikovanju lastne identitete pomembno, kako nas vidijo drugi. Prvič je bila uprizorjena v muzeju Es Baluard v Palmi na Mallorci.

Mariantònia Oliver je po študiju gledališča na Mallorci izobraževanje nadaljevala na Institutu Del Teatre in ga zaključila na Opelding MD v Amsterdamu. Leta 1989 je ustanovila skupino Companyía Mariantònia Oliver, ki je dobitnica več državnih in mednarodnih nagrad. Sledila je serija predstav in krajših del, ki jih je predstavljala v Veliki Britaniji, Franciji, na Nizozemskem, v Italiji, Venezueli in Španiji. Sodelovala je tudi z Markom Tompkinsom, Tomásom Aragayjem, Katie Duck, Kirstie Simson, Murray Louis, Marto Renzi in drugimi. Leta 2000 se je vrnila na Mallorco, kjer je razvila izobraževalne in umetniške projekte za otroke, z avtorskimi deli pa nastopa tako doma kot v tujini.

Predstavo je podprlo Veleposlaništvo Španije v Sloveniji.

Več informacij o festivalu Mesto žensk:

http://www.cityofwomen.org/sl/content/mesto-zensk-%E2%80%93-mednarodni-festival-sodobnih-umetnosti