OKUS ŠPANIJE

Oddelek za gospodarstvo in trgovino Veleposlaništva Španije (v sodelovanju z javno ustanovo za izvoz in naložbe Španije ICEX) in Restavracija Rožmarin pripravljata izjemen kulinarični večer

“Okus Španije”

v petek, 13. marca, ob 19.30, v Restavraciji Rožmarin v Mariboru

Na kulinarično potovanje po različnih regijah Španije nas bo popeljal BLAŽ KOSTANJŠEK, kuhar in poznavalec španske kulinarike, ki je ustvaril poseben degustacijski meni s tipičnimi španskimi sezonskimi sestavinami iz različnih regij. Skupaj s kuharji iz Restavracije Rožmarin nam bo predstavil tradicionalne španske jedi in njihove lokalne sestavine, ki se bodo odlično ujele z najbolj znanimi in prestižnimi španskimi vini.

 

O Blažu Kostanjšku:

Po zaključeni diplomi na VŠGT v Mariboru in delu v slovenskih restavracijah se je dalj časa izobraževal tudi v Španiji. Svoje znanje je med drugim izpopolnjeval v različnih prestižnih španskih restavracijah, v Celler de can Roca, Girona , v hotelu Parador de La Granja, La Granja in v hotelu Kempinski hotel Bahia, Estepona. Blaž Kostanjšek je bil eden od dvanajstih mladih kuharjev med 85 kandidati iz 29 držav petih celin, ki so jih predstavniki ICEX-a in Mednarodne kuharske šole v Valladolidu izbrali za udeležbo v programu Usposabljanje na področju španske gastronomije, ki ga izvaja ICEX – javna ustanova za izvoz in naložbe Španije v sodelovanju z Mednarodno kuharsko šolo v Valladolidu. Za svoje 5-mesečno izobraževanje v Usposabljanju na področju španske gastronomije 2014 mu bo Oddelek za gospodarstvo in trgovino Veleposlaništva Španije na kulinaričnem večeru v Restavraciji Rožmarin podelilo diplomo.

 

Cena menija 33€/osebo

Cena vinske spremljave 15€/osebo

Rezervacije sprejemamo na: rozmarin@rozmarin.si ali +386 (0) 41601961 Dolores www.rozmarin.si