Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Literatura > MEDNARODNA PREVAJALSKA DELAVNICA LEZBIČNE POEZIJE

MEDNARODNA PREVAJALSKA DELAVNICA LEZBIČNE POEZIJE

Delavnica, ki jo organizira Center za slovensko književnost, bo potekala od 7. do 15. junija v Danah pri Sežani. Sodelovalo bo 7 pesnic iz različnih držav, med njimi Alicia García Núñez iz Španije.

Ustvarjalke z mednarodne prevajalske delavnice lezbične poezije se bodo predstavile na prvem večeru literarno-glasbenega festivala Živa književnost, v petek, 13. junija, ob 20. uri pred Galerijo Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Delavnico je podprlo Veleposlaništvo Španije v Sloveniji.

O pesnici:

Alicia García Núñez je diplomirana novinarka. Delala je za različne medije: televizijo, tiskane medije in radio. Organizirala je več festivalov. Kot pesnica je nastopila v Španiji, Nemčiji, Sloveniji in Franciji. Sodelovala je na več skupinskih razstavah, novembra 2013 pa je pripravila svojo prvo samostojno razstavo z naslovom NOpoetry v galeriji La Lonja del Pescado v Alicanteju. Trenutno dela kot samostojna umetnica in novinarka. Objavila je dve pesniški zbirki, letos pa bo izšlo njeno tretje delo z naslovom Más cicatrices me hacen más alta (Več brazgotin me dvigne više), ki je nastalo v času njenega bivanja v Sloveniji.

Več informacij: http://www.ljudmila.org/litcenter/www.skuc.org