Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Gledališče in ples > MARÍA PAGÉS PONOVNO NA LJUBLJANA FESTIVALU

MARÍA PAGÉS PONOVNO NA LJUBLJANA FESTIVALU

V okviru 62. Ljubljana Festivala  se bo 16. julija ob 21. uri  v Križankah s svojim projektom Avtoportret predstavila  ena najboljših plesalk flamenka vseh časov, María Pagés. Projekt je doživel premiero leta 2008 v Tokiu, dve leti po tem, ko jo je sloviti plesalec Mihail Barišnikov prosil, naj ustvari predstavo, ki bo pokazala kakšna oseba in plesalka je. Projekt je dobitnik dveh pomembnih nagrad: nagrado kritike na 16. bienalu flamenka leta 2008 in nagrado publike za najboljši projekt na 13. festivalu Jerez leta 2009.

“Moj avtoportret izvira iz zadovoljstva, ki me je navdajalo ob gledanju avtoportretov vélikih slikarjev kot so Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt, Velázquez, Goya, Van Gogh, Picasso, Matisse, Lucien Freud…Preko njih nam razkrijejo svojo dušo, razodenejo nam jo, da bolje razumemo njihovo ustvarjanje.”

María Pagés se je rodila v Sevilji. Je mednarodno priznana zaradi njenega osebnega pojmovanja umetnosti flamenka. Umetnost razume kot nekaj neomejenega. Na svetovni plesni sceni ima posebno mesto.

Več informacij o predstavi: http://www.ljubljanafestival.si/event/maria-pages-avtoportret-autorretrato/#  

Več o Maríi Pagés: www.mariapages.com/