SEVIQC BREŽICE 2014

Festival stare glasbe Seviqc Brežice 2014 obvešča:

Španski glasbenik Xavier Díaz-Latorre bo nastopil na festivalu stare glasbe Seviqc Brežice 11. in 12. julija ob 20.30 na Ptujskem gradu oziroma v Grand Hotelu v Rogaški Slatini.

O festivalu Seviqc Brežice:

Festival Seviqc Brežice predstavlja enega najpomembnejših slovenskih glasbenih dogodkov, ki si je utrdil svoj ugled tudi v Evropi. Odvija se v prostorih slovenske kulturne dediščine, na zgodovinsko pomembnih lokacijah zanimivih za obiskovalce. Ugledni umetniki izvajajo program najvišje kakovosti. Na festivalu je predstavljena evropska in svetovna glasbena zapuščina od srednjega veka do zaSpremljala ga bo slovenska plesalka Tanja Skok.četka 20. stoletja s poudarkom na glasbi nastali na slovenskih tleh.

O glasbeniku Xavierju Díazu-Latorreju:

Rodil se je v Barceloni leta 1968. Na Musikhochschule v Baslu je pri Oscarju Ghiglii študiral kitaro in leta 1993 diplomiral. Kasneje ga je zanimanje za staro glasbo privedlo do študija lutnje na glasbeniji akademiji Schola Cantorum Basiliensis.

Udeležil se je več tečajev zborovskega dirigiranja, prav tako je končal podiplomski študij orkestralnega dirigiranja. V Španiji in Franciji je prejel mnoge mednarodne nagrade za interpretacijo, k sodelovanju pa so ga povabili pomembni komorni ansambli in orkestri, kot na primer Državni orkester Španije in Al ayre español.

Več informacij o festivalu in glasbeniku:

http://www.seviqc-brezice.si/index.php/home-en-GB/

http://www.xavierdiazlatorre.com/