KONCERT TRÍA ARBÓS

Tik pred koledarskim začetkom poletja bo Trío Arbós, s podporo Veleposlaništva Španije v Ljubljani in španskega podjetja Uralita, v okviru 23. tradicionalnega mednarodnega festivala Noči v stari Ljubljani, nastopil v starem mestnem jedru slovenske prestolnice.

Trío Arbós sestavljajo violinist Miguel Borrego, violončelist José Miguel Gómez in pianist Juan Carlos Garvayo. Skupina je nastala v Madridu leta 1996 in je trenutno ena najprestižnejših španskih komornih zasedb. Odlikujejo se po svojem velikem talentu in kakovosti ter dragocenem prispevku, ki bogati literaturo klavirskega tria. Njihov repertoar zajema vrhunska dela iz obdobja klasicizma in romantike pa vse do glasbe današnjih dni.

Festival Noči v stari Ljubljani, ki ga organizira Ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, poteka vsako poletje v starem mestnem jedru Ljubljane.

Njegov glavni namen je poživiti zgodovinski del mesta skozi umetniške prireditve visoke kakovosti in omogočiti, da se vsakdo lahko približa kulturi, saj so vstopnice za koncerte različnih glasbenih stilov (etno, jazz, klasična glasba) brezplačne.