Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Glasba > KONCERT ŠPANSKEGA GLASBENIKA JAVIERJA MORENA SÁNCHEZA

KONCERT ŠPANSKEGA GLASBENIKA JAVIERJA MORENA SÁNCHEZA

Kulturno umetniško društvo Rače v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji  organizira koncert z nastopom  španskega glasbenika Javierja Morena Sáncheza (kontrabas) v nedeljo, 10. maja 2015, ob 18. uri v Beli dvorani gradu Rače.

O Javierju Morenu Sánchezu:

Svojo jazz izobrazbo je pridobil na Univerzi v New Yorku ter na Kraljevem konzervatoriju v Haagu. Je prejemnik štipendij Tete Montoliú, Foundacije Cajamadrid in Banff centra umetnosti. Poleg sodobnega jazza, se posveča tudi flamenku in drugim zvrstem umetnosti, predvsem gledališču, plesu in vizualni umetnosti. V preteklosti je sodeloval z mnogimi glasbeniki, med njimi so Tim Berne,  Dino Saluzzi, Tony Malaby, Gerald Cleaver, George Garzone in Craig Taborn. V preteklih treh letih je posnel 4 plošče ter bil umetniški vodja, basist in skladatelj multidisciplinarne predstave »Wearing Lorcá´s Bowtie« (Nositi Lorcin metuljček), ki je bila premierno uprizorjena leta 2011 v Duke Theatre na Broadwayu. Njegova zadnja multimedijska stvaritev, ki združuje film, poezijo in glasbo “Air and concert for nomads” je bila posneta pri Tempietto de Bramante v Rimu.

Več informacij: http://www.kudrace.si/