Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Glasba > GERMÁN DÍAZ TRIO NA FESTIVALU KELTIKA

GERMÁN DÍAZ TRIO NA FESTIVALU KELTIKA

        Germán Díaz trio na 20. mednarodnem festivalu Keltika 2015

      eksperimentalna glasba s prvinami ljudske in srednjeveške glasbe

V soboto, 1. avgusta, ob 21.00 na Starem placu v Cerknem, v primeru dežja pa v baru Gabrijel.

Vstop prost.

Na koncertu boste imeli priložnost slišati precej neobičajno glasbo, saj je španski glasbenik Germán Díaz mojster igranja na hurdy-gurdy oziroma srednjeveško lajno. Díaz je cenjeni inštrumentalist in strokovnjak za tradicionalno in staro glasbo, ki je nastopal malone po vsem svetu, od Kolumbije prek Alžirije in Maroka do Rusije, Belgije, Švice, Nemčije, Avstrije, Finske, Norveške in tudi Slovenije, kjer je leta 2009 igral na Festivalu Radovljica. Pri nas bo predstavil poseben projekt, Método Cardiofónico, v katerem za ritmično osnovo uporablja posnetke srčnega utripa, nastale v 40. letih prejšnjega stoletja.

Germán Díaz je bil edini španski član zasedbe Viellistic Orquestra, ki je delovala v Franciji, v njej pa so bili zbrani najboljši svetovni glasbeniki na hurdy-gurdyju. Nastopal je na prestižnih prizoriščih in festivalih, kot so amsterdamska dvorana Concertgebouw, European Jazz Night Festival (Oslo), UER Festival (Finska) in Ethno Jazz Festival (Moldavija). Sodeloval je s številnimi glasbeniki, kot so Rao Trío, slovita galicijska pevka Uxía, María Salgado, Laio, Joaquín Saura in naš znanec iz festivala Jazz Cerkno, italijanski kitarist Paolo Angeli.

Germán Díaz (hurdy-gurdy, različna glasbila, zanke)

Benxamín Otero (oboa)

David J. Herrington (trobenta, tuba)

Koncert financira Ministrstvo za zunanje zadeve in sodelovanje Španije – Španska agencija za mednarodno sodelovanje in razvoj (AECID), v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji.