Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Gledališče in ples > FOKUS ŠPANIJA NA LETOŠNJEM FESTIVALU BORŠTNIKOVO SREČANJE

FOKUS ŠPANIJA NA LETOŠNJEM FESTIVALU BORŠTNIKOVO SREČANJE

Maribor se v drugi polovici oktobra s Festivalom Borštnikovo srečanje tradicionalno prelevi v gledališko središče nacionalnih in mednarodnih razsežnost, letos bo med 17. in 26. oktobrom.

V fokusu letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje se predstavlja gledališče in dramatika Španije s petimi dramskimi deli, ki so zbrana v knjigi Sodobna drama v Španiji, in dvema uprizoritvenima gostujočima produkcijama. V nadaljevanju je na voljo podrobnejši pregled programa Fokusa Španije.

Predstavitev knjige in uvodno predavanje Eduarda Péreza-Rasille, rednega profesorja književnosti in gledališča na Univerzi Carlos III. v Madridu in direktorja Madferie, Madridskega gledališkega festivala, o sodobni dramatiki v Španiji bo v ponedeljek, 20. oktobra, na Prvem odru Prve gimnazije Maribor, sledila pa bo prva bralna uprizoritev drame Želja in pogovor z avtorjem (Josep Maria Benet i Jornet) in prevajalko.

V torek, 21. oktobra, se bo Fokus nadaljeval z bralnima uprizoritvama Manuela Molinsa Abu Magrib in Patxa Tellerie Trebušna slinavka ter pogovorom z dramatikoma in prevajalkama.

V sredo, 22. oktobra, bosta sledili bralni uprizoritvi besedil Juana Mayorge Fant iz zadnje klopi in Lluïse Cunillé Ta pesem brez konca ter pogovor z avtorjema in prevajalkama.

V sklopu Fokusa na Festivalu gostujeta predstavi Zlata doba (20. oktober ob 21.15 v Veliki dvorani SNG Maribor) in Brickman Brando Bubble Boom (22. oktober ob 19.00 v Lutkovnem gledališču Maribor).

Več informacij na: http://www.borstnikovo.si/sl/