Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Film > 9. MEDNARODNI FESTIVAL PODVODNEGA FILMA IN FOTOGRAFIJE

9. MEDNARODNI FESTIVAL PODVODNEGA FILMA IN FOTOGRAFIJE

9. Mednarodni festival podvodnega filma in fotografije poteka med četrtkom, 26. januarja in soboto, 28. januarja v Slovenskih Konjicah.  V tem času bodo za različne vrste obiskovalcev potekale prireditve z različnimi vsebinami, od predavanj v okviru »Potapljanja AST« (AST – Apnea, Scuba, Tech diving), odprtih projekcij filmov, razstav, koncerta itd.

Med tujimi gosti bosta tudi Španca Mónica González in Daniel Rodríguez, ki bosta v soboto, 28. predstavila svoj celovečerni dokumentarni film “The Sea of Life”, ki je prejel številne mendarodne nagrade.

Daniel Rodriguez je podvodni snemalec in potapljaški inštruktor, ki je prejel več nacionalnih in mednarodnih nagrad za podvodno fotografijo.

 Mónica González je novinarka, ki je delala za različne televizijske in radijske hiše. Je scenaristka in režiserka TV serije SeaWay, kjer je posnela 13 epizod širom sveta.

The Sea of Life je dokumentarec, ki vabi gledalca k razmišljanju o pomenu morskih vrst za življenje na Zemlji in ga nagovarja k spoštovanju različnih ekosistemov.

 

Festival je podprlo Veleposlaništvo Španije v Sloveniji.

Več informacij: http://sprehodipodmorjem.si/