Špansko veleposlaništvo v Ljubljani - Kultura > Dogodki > Razstava Možgani: Zgodba od znotraj

Razstava Možgani: Zgodba od znotraj

Veleposlanica Španije v Sloveniji Anunciada Fernández de Córdova izreka dobrodošlico razstavi “Možgani. Zgodba od znotraj’” v Ljubljani:

 

Pričujoča mednarodna razstava obravnava različna temeljna življenjska vprašanja in proučuje nekatere presenetljive odgovore nevroznanosti. Je skupno delo Španije, Italije, Kitajske in Združenih držav. Obiskovalcem ponuja nov vidik in ostroumno razumevanje lastnih živih možganov; interaktivne in dinamične predstavitve za vse generacije.

 

Želela bi izpostaviti enega od najvidnejših razstavnih elementov: inštalacijo človeških možganov, ki je bila ustvarjena v Granadi in nato razstavljena v New Yorku, na Kitajskem, po Granadi, Milanu, pa tokrat v Ljubljani.

 

Možgani in razumevanje njihovega delovanja so veliki znanstveni izzivi današnjega časa; njihovo delovanje, spomin, spanje, ustvarjalnost, mišljenje, bolezenska stanja,  staranje,… vzbujajo radovednost in celotna svetovna znanstvena skupnost je vpletena v njihovo preučevanje. Razstava predvideva možnost večjega zanimanja širše javnosti do poznavanja biomedicinskega vidika možganov.

 

Glede na uspeh, ki ga je razstava požela v Naravoslovno znanstvenem parku v Granadi (Parque de las Ciencias en Granada) si želim in upam, da pričujoča razstava doživi velik obisk in zbudi pozornost slovenske družbe do znanstvenih odkritij.   

 

+info: http://www.brains.si/o-razstavi/o-razstavi2/